VÅR FILOSOFI

“Beauty & Diet har funnits sedan 1991 och har alltid försökt att finna en balans mellan att kunderna som kommer till oss får koppla av i en lugn och fridfull miljö och bli ompysslade, till att få professionell hjälp med olika hudproblem. När du kommer till oss kan du alltid räkna med vårt engagemang för dig som kund och att vi vill att du skall få de behov som är viktigast för dig tillgodosedda. Vi vill också delge våra expertråd om du är intresserad. Om du prioriterar att koppla av så är det givetvis det som är viktigast.”

“Vi finns i Gamla Stan och våra rum är mysiga källarvalv med tända ljus och härligt avslappnande musik. Du blir ej störd av trafik eller prat från andra kunder.
Vi hoppas att du skall trivas hos oss. Maila oss gärna om du har frågor innan du bokar din tid. Varmt välkommen!”

Om Beauty & Diet

Christina Stridh

Salongen startades av Christina som har varit hudterapeut sedan 1991. Hon är också utbildad dietist och nagelspecialist. Christina är expert på ansiktsbehandlingar av olika slag. Har du problem med acne, fet eller storporig hy, rosacea, exem, torr och känslig hy, rynkor eller vill förebygga rynkor så hjälper hon dig med sina expertråd.
Christina är auktioriserad hudterapeut och ansluten till SHR, vilket innebär att hon har behandlingsförsäkring.

Christina är också en av de första i Stockholm som började med brasiliansk vaxning för ungefär tolv år sedan. Hon jobbar med både varmvax och vax med remsor. Vi använder oss av en speciell andningsteknik som kunden får utföra för att det skall göra mindre ont. Vi försöker alltid ta hänsyn.

Christina har också hållit på länge (sedan 1986) med manikyr, nagelförlängning/förstärkning och lagning av trasiga naglar. Hon har genom åren dessutom utbildat ca hundra nagelexperter.

Christina har också utfört ca 200 Hot Stone massage-behandlingar och vill alltid ge den där extra ”touchen” så behandlingen blir extra avslappnande.
Hos oss arbetar också ett antal hudterapeuter, alla diplomerade. Alla är duktiga och väldigt trevliga och kommer ta väl hand om dig!

Julia

Julia är en pigg, glad och engagerad massör & spaterapeut med ett brinnande intresse för allt inom hälsa och skönhet.
Julia blev färdig diplomerad spaterapeut & massör på Axelssons för två år sedan och har efter det gått olika kurser för att vidareutbilda sig inom området.

När Julia inte jobbar så studerar hon även till hudterapeut på hudvårdshögskolan IBS. Under sin utbildningstid kommer hon också att erbjuda olika elevbehandlingar till ett reducerat pris.

Julia tror på ett personligt bemötande och anpassar alla sina behandlingar efter kundernas olika behov. Hos Julia kan du få allt ifrån en djupgående ryggmassage, till en topp till tå SPA upplevelse!

Jonna

Jonna är en kreativ och engagerad frisör som jobbat i salong sedan 2013 men haft ett intresse för hår sedan 10 års ålder och höll redan vid 14 års ålder på med klippningar och färgningar.

Jonna har studerat frisör vid Cybergymnasiet på Odenplan där hon fick möjligheten att tävla i yrket 2012 och kom på 3:e plats i DM och gick vidare till SM. Hon arbetar mycket med nya tekniker och stilar men är även bra på det gamla stilarna och klassiska frisyrerna. Hos Jonna kan du göra klippningar stylingar och alla sorters färgningar.

Hon tror på att ett bra frisörbesök ska vara lugnt och behagligt och i alla behandlingar ingår det 10 minuters massage under schamponeringen för att man ska får känna det där lilla extra lugnet. Jonna jobbar med ett märket Davines. Det är ett märke som grundades av familjen Bollati 1983, vilka har tagit världen med storm med deras tänk kring “Zero impact” och att produkterna ska vara bra för både frisören, kunden och naturen. Färgerna ger glans och lyster och täcker gråa hår väldigt bra och är samtidigt miljövänliga och snälla mot människan. Stylingserien och schampo&balsam-serierna är paraben- och sulfatfria och ligger i förpackningar som är återvinningsbara och snygga på samma gång.

Kicki är kvinnan som har en fantastisk förmåga att se vad min hud behöver. Hon ser vad som behöver göras, vilka krämer som behövs för att resultatet ska bli perfekt. Min hud har aldrig varit så fin och det vill jag behålla.

– Ylva